در حال حاضر نیز که جهان در حال تجربه نسل جدیدی از فناوریها در قالب «انقلاب صنعتی چهارم» است، بیشترین استفاده از این دسته از فناوریها در فضای شهری و حکمرانی شهری تبلور یافته است. این انقلاب صنعتی دسته وسیعی از فناوریهای نو از اینترنت اشیا گرفته تا واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، هوش شناختی، فناوریهای تحلیل دادههای کلان، خودروهای بدون راننده، پول مجازی و چاپ سه بعدی را در برمیگیرد.محققان بر این باورند تحولی که علوم و فناوریهای همگرا ایجاد خواهد کرد بهمراتب بزرگتر از تحولی است که ماشین بخار و انقلاب صنعتی در زندگی بشر ایجاد نمود. همگرایی علوم از نظر فناورانه بسیار جذاب بوده و تحولاتی در زندگی بشر ایجاد خواهد کرد که هماکنون صحبت کردن در مورد آنها همانند داستانهای علمی تخیلی میماند. این تحولات آثار اجتماعی و فرهنگی به همراه خواهند داشت که هنوز برای ما ناشناخته هستند. در تاریخ پیشرفتهای بشر، دورههایی وجود دارد که به واسطه یک اتفاق یا ظهور یک فناوری، جهشی بزرگ در جامعه بشری ایجاد شدهاست که دانشمندان از آنها به عنوان موجهای توسعه یاد میکنند. این تحولات لزوم تاسیس واحدهای دانشگاهی بر این اساس را الزام آور می نماید.
موج اول: کشاورزی
انسان از غارنشینی بهکشاورزیودامپروریروی آورد.
موج دوم: انقلاب صنعتی
در اوایل قرن نوزدهمانقلاب صنعتیباعث تحول در تولید و سرعت حمل و نقل شد و چهره زندگی انسانها را به کلی تغییر داد.
موج سوم: فناوری اطلاعات
در نیمه دوم قرن بیستم، فناوری اطلاعات باعث ظهور ابزارهای جدید ارتباطی و ظهور پدیدهای به نام رایانه شد که ابعاد مختلفی از زندگی انسانها را تحت تأثیر خود قرار داد.
موج چهارم: فناوری همگرا
در اوایل قرن ۲۱، آیندهپژوهان به این نتیجه رسیدند که فناوریهای همگرا میتوانند باعث ایجاد ابرجهشهایی در حوزههای علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شوند.
در فایل زیر اطلاعات بیشتر در این خصوص و لزوم تاسیس پردیس علوم و فناوری نوین در دانشگاه ها قابل مشاهده است.